Blog
09
06
2019

Armworstel-seminar bij de TU Delft

Zaterdag heeft de Nederlandse Armworstelbond (NLAB) een presentatie gegeven aan studenten van de krachtsportvereniging van de TU Delft. DSKV IJzersterk had ons uitgenodigd, via hun voorzitter Max, die een aantal keren heeft meegetraind bij ons in Amsterdam. 

 

We zijn met een aantal leden van onze vereniging en de voorzitter van onze bond, Frans Swaalf, naar Delft getogen. We kwamen terecht in een indrukwekkend krachthonk van de universiteit met een stelletje oersterke studenten, zowel van de TU als van andere opleidingen. 

 

Frans gaf allereerst een korte presentatie om het seminar in te leiden, waarna Marlon en Herman wat technieken en aandachtspunten toonden. Vervolgens werden de studenten uitgenodigd om met één van onze leden aan tafel de praktijk van het armworstelen uit te proberen, dit alles onder de bezielende leiding van onze coach Boris.

 

Na de nodige instructie was het tijd voor een mini-toernooi, waar alle aanwezige krachten fanatiek aan meededen. 

 

Voorzitter Max verzekerde ons dat er vanaf nu regelmatig getraind gaat worden voor armworstelen in Delft. Hij had zelf al een armworsteltafel in elkaar geklust. We hopen ze af en toe bij ons in Amsterdam te treffen en we zullen zeker nog vaker richting Delft afreizen.

 

Mocht jij student zijn ergens in Nederland en hier interesse in hebben, stuur ons dan een mailtje, dan geven we ook bij jou graag een demonstratie voor een groep studenten. De jeugd heeft immers de toekomst, wat direct bijdraagt aan onze sport in Nederland.

author: hermanfeberwee